Про що говорили

Зеленський наголосив, що вважає пріоритетним забезпечення макроекономічної стабільності через незалежність НБУ, співпрацю з МВФ і дотримання виваженої політики в сфері публічних фінансів.

Новообраний президент підтримав думку банківської спільноти, що наріжним каменем для забезпечення економічного зростання і залучення іноземних інвестицій є судова реформа і забезпечення захисту прав інвесторів і кредиторів.

Отримати кредит в банку

Також наголосив на необхідності забезпечити прозорі і рівні правила гри і для приватних, і для державних банків.

Крім того, він підтримав реформу корпоративного управління в державних банках, яка усунула б політичний вплив на них ", — йдеться в повідомленні.

Володимир Зеленський висловив надію на зменшення ставок за банківськими кредитами і для корпоративного бізнесу, і для домогосподарств, що допоможе розвитку економіки.

«Зменшення ставок по кредитах стане поштовхом до економічного зростання. Тому що зараз люди налякані і не довіряють банкам», — зазначив новообраний президент України.

Банкіри висловили готовність співпрацювати з новою владою. Зокрема, голова Форуму провідних міжнародних фінансових установ Тарас Кириченко зазначив, що банкіри очікують від президента підтримки і незмінності реформ, розпочатих НБУ, реформи судової системи та пошуку точок економічного зростання.

Читайте також: Боргу, який Зеленський хоче списати ФОПам, немає — Опендатабот

«У поточній ситуації надзвичайно важливо, щоб банки більше кредитували реальний сектор економіки, щоб кредити були доступнішими для відповідальних позичальників і домогосподарств. Для цього необхідно повністю реалізувати судову реформу і надати максимальний захист інвесторам і кредиторам української економіки», — наголосив Кириченко.

На зустрічі були присутні керівники Raiffaisen Bank Aval, Pravex Bank — Intesa Sanpaolo, Ukrsibbank — BNP Paribas, Credit Agricole, City Group, SEB, Piraeus, Credit West Bank, ProCredit Bank, Alfa Bank, Deutsche Bank, а також представники Незалежної асоціації банків України.