Норматив адекватності регулятивного капіталу Н2 і норматив достатності основного капіталу Н3 (відношення регулятивного капіталу до активів) виконані з достатнім запасом, що дозволяє банку мати надійний фундамент для подальшого зростання. Значення Н2 на 01.04.2019 становило 11,9 % (при необхідному мінімумі 10 %).

Нормативи кредитного ризику, що характеризують ступінь концентрації активних операцій банку, також стабільно виконуються. Це свідчить про виважену політику банку щодо управління кредитним ризиком і низьку залежність від великих позичальників. На 01.04.2019 значення нормативу Н9, який показує відношення заборгованості інсайдерів до регулятивного капіталу, становило всього 9,0 % (при необхідному максимумі 25 %).

З року в рік банк «Південний» демонструє високі значення показників ліквідності Н4, Н5 і Н6, до яких із грудня 2018 року був доданий новий норматив покриття відтоків ліквідності LCR. Ці нормативи виконуються з істотним запасом, що говорить про високу платоспроможність банку. На 01.04.2019 значення LCR у всіх валютах (найбільш жорсткого з нормативів ліквідності) становило 122,0 % (при необхідному мінімумі 80 %).

Економічні нормативи діяльності – показники, встановлені Національним банком України з метою регулювання банківської діяльності на основі дистанційного нагляду для здійснення моніторингу діяльності окремих банків і банківської системи в цілому.