Що це значить

«Я категорично проти введення будь-яких інновацій, які можуть привести до збільшення ціни для споживача. Для мене це неприйнятно. Тому в цьому випадку, Міненерго зараз над цим працює, ми аналізуємо. Не можна допустити зростання цін для людей», — сказав Гройсман.

Читайте також: Ощадбанк став уповноваженим банком ринку електроенергії

Водночас він зазначив, що питання перенесення терміну запуску ринку е/е — це питання парламенту, бо саме він затвердив закон, яким передбачив введення ринку з 1 липня 2019 року.

Прем'єр також розраховує, що прогнози нового витка зростання цін в Європі на природний газ через шести-дев'ятимісячний лаг після зростання світових цін на нафту виявляться помилковими.

Читайте також: Кабмін: Ціна газу для населення у травні має становити 8 247 гривень

«Давайте не будемо робити таких поганих прогнозів. Я все-таки вважаю, що ціни будуть нижчими, ніж 8,55 тис. грн (встановлена ​​восени 2018 року ціна поставки газу за спецзобов'язаннями або PSO — ред.), і »Нафтогаз« повинен це забезпечити», — зазначив Гройсман.

Довідка

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року відповідно до закону «Про ринок електричної енергії» повинна вступити в силу нова модель оптового ринку електричної енергії, де всі виробники повинні працювати в рівних умовах.

Як повідомлялося раніше, Україна зберігає найнижчі тарифи на електроенергію для населення в Європі. Середньозважений тариф для домогосподарств в Україні становить 1,03 грн за 1 кВт * год, тоді як аналогічна середня ціна кіловат-години в країнах ЄС — на рівні 20,5 євроцента.