По-перше, сьогодні на торги вийде весь обов'язковий продаж за минулі п'ятницю та робочу суботу. Це збільшить пропозицію на міжбанку і буде працювати на зміцнення гривні.

По-друге, завтра аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. Іноземці, зацікавлені високою прибутковістю цих паперів і активізують продаж валюти для купівлі гривневих облігацій. Пропозиція збільшиться як сьогодні і завтра (день аукціону), так і в середу — дата розрахунку за куплені папери.

По-третє, відсьогодні країна вже входить в звичайний діловий ритм після низки травневих свят і клієнтам потрібна гривня для виконання своїх поточних господарських операцій. Це стимулює продаж валюти на торгах понад обов'язкових 30% від валютної виручки.

Вчетверте, психологічно учасники ринку налаштовані на подальше зміцнення гривні, що також працює на нацвалюту.

Ми очікуємо у понеділок зростання обсягу операцій на торгах — у межах 410-430 млн доларів при здійсненні 470-540 угод та коридор по долару 26,05-26,20 гривень з продовженням залежності курсового тренда від дій найбільших гравців ринку і самого НБУ. Регулятор продовжить викуповувати надлишок долара на міжбанку в «анонімному» форматі через Matching.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 26,05- 26,25 і продаж 26,29-26,55 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,20-26,30 гривень та продаж 26,31 -26,45 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram