Повинна бути збудована стіна

«Я про це в команді відкрито кажу. Він (Зеленський) повинен думати про майбутнє, і його повинна цікавити реформа судової системи. Щоб реформований суд виніс справедливе рішення, яке прийме суспільство», — зазначив Данилюк.

На його думку, члени команди Зеленського не повинні взагалі торкатися теми Приватбанку.

Читайте також: Голова наглядової ради Приватбанку дав пораду новому президенту

«Повинна бути збудована стіна між нами і справою Привату, інакше це підірве довіру і дискредитує президента», — сказав Данилюк.

Немає практичного способу повернути Приват

У той же час Данилюк висловив свою думку щодо подальшого розвитку подій навколо Приватбанку.

Він заявив про те, що немає практичного способу зробити повну реституцію Приватбанку і повернути його колишнім власникам.

«Держава вклала в банк понад 150 млрд гривень. Якщо відбувається реституція, держава свій внесок забирає. Капітал банку одразу зменшується на 150 млрд. Після чого Приват не буде відповідати вимогам Нацбанку і повинен бути виведений з ринку.

Читайте також: Ігор Коломойський: Я подам позов до Петра Порошенка

Навіть якщо дати відстрочку новим-старим (в цьому випадку) власникам, це не допоможе: уявіть, як відреагують клієнти банку, знаючи, про наявність в капіталі банку „маленької“ дірки в 150 млрд. Очевидно, варіант з поверненням неможливий, з практичного погляду. Це — не літаюча конструкція. Тому обрали варіант компенсації», — зазначив Данилюк.

Нагадаємо, апеляцію НБУ по Приватбанку суд повинен розглянути 13 травня.