Що відомо

  • Повідомляється, що це найбільша сума, яку компанія перерахує Укрзалізниці за останні чотири роки, а також рекордна сума чистого прибутку — 163,696 млн грн.
  • Укрзалізниці належить 47,67% від загальної кількості акцій Укртранслізинг, але через збитки за результатами діяльності цієї компанії у 2017 році дивіденди не виплачувалися.
  • За результатами 2016 року Укрзалізниця отримала 638 671 грн дивідендів, а за результатами 2015 року Укртранслізинг сплатив 6,2 млн грн дивідендів Фонду державного майна України.

Читайте також: Укрзалізниця подала позов проти ПУМБу на мільярд гривень — ЗМІ

«Нарощуванню чистого прибутку Укртранслізингу сприяла дерегуляція плати за користування вагонами Укрзалізниці, оскільки спеціалізацією суспільства є лізинг залізничної техніки. Дерегуляція вирівняла тарифну криву, вплинула на ринок в цілому і дозволила повернутися Укртранслізингу від збитків до прибутку», — зазначив голова правління Укрзалізниці Євген Кравцов.

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця за 2018 рік отримала 203,9 млн грн чистого прибутку, що на 80% більше, ніж у попередньому році.