«Фінансовий результат Креді Агріколь Банку за перший квартал 2019 року після оподаткування склав 440 млн грн. Такий результат підтверджує ефективність бізнес-моделі банку та відображає послідовність реалізації стратегії банку. Чистий банківський дохід значно збільшився (+14% у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року). Висока стійкість чистого банківського доходу характеризує здатність Креді Агріколь Банку диверсифікувати джерела своїх доходів, а також збільшити обсяги кредитування української економіки», – коментує Джорджіо Сопранзі, член Правління, Фінансовий директор Креді Агріколь Банку.

Портфель працюючих кредитів (за вирахуванням резервів) продемонстрував невпинне зростання на 27% або 5,3 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року. Якість кредитного портфеля залишається на високому рівні, хоча кредитні резерви зросли на 11% або 0,2 млрд грн порівняно з кінцем березня 2018 року. Коефіцієнт проблемних кредитів банку є одним із найнижчих серед банків в Україні. На кінець першого кварталу 2019 року коефіцієнт покриття проблемних кредитів залишається зваженим і підтримується на високому рівні 93,6%.

Портфель депозитів Креді Агріколь Банку на кінець березня 2019 року становив 29,1 млрд грн, що на 16% або 4,0 млрд грн більше, ніж на кінець березня 2018 року. Зростання депозитного портфеля спостерігається у всіх бізнес-лініях, але, головним чином, за рахунок корпоративного портфеля. Депозити клієнтів забезпечують банку комфортний рівень ліквідності як у гривні, так і в іноземній валюті. Надлишок ліквідності в іноземній валюті становить еквівалент 50% депозитів клієнтів на кінець березня 2019 року. Наявний буфер ліквідності у гривні розміщено у високоліквідних інструментах (депозитні сертифікати та ОВДП).

Банк продовжує демонструвати сильну позицію капіталу: коефіцієнт платоспроможності банку (H2) на кінець березня 2019 року становив 18,6%, що вище мінімально необхідного рівня 10%.

Чистий банківський дохід залишається на високому рівні. За результатами першого кварталу 2019 року він склав 903 млн грн, що на 14% або 108 млн грн більше порівняно з аналогічним періодом 2018 року. Банк продемонстрував зростання усіх складових чистого банківського доходу, що підтверджує ефективність бізнес-моделі та відображає послідовну реалізацію стратегії банку.

Операційні витрати банку зросли на 20% або 63 млн грн проти 1 кварталу 2018 року. Витрати на утримання персоналу зросли на 23% внаслідок тиску ринку праці. Зростання інших витрат на 20 млн грн або 15% зумовлені переважно значними інвестиціями у трансформацію банку та його розвиток.

Загалом, незважаючи на контекст, валовий операційний дохід зберігає тенденцію зростання (+9% або 45 млн грн у порівнянні з першим кварталом 2018 року).

Вартість ризику у першому кварталі 2019 року, як і в аналогічний період 2018 року, була позитивною (+14 млн грн у 1 кварталі 2019 року проти +52 млн грн у 1 кварталі 2018 року). Позитивні зміни є результатом активної роботи з проблемними кредитами, зваженої політики управління ризиками, а також ефективної роботи зі стягнення проблемної заборгованості.

Співвідношення витрат до доходів Креді Агріколь Банку залишається одним із найнижчих серед українських універсальних банків і не погіршується за умов тиску на загальні витрати та інвестиції.

Замовити «Кредитну картку» від Креді Агріколь Банку