За словами банкіра, банк не помітив значного ажіотажу серед клієнтів (Приват обслуговує 22 млн осіб), попит на готівку не перевищував звичайних 2,2 млрд грн в будні дні і 3,5 млрд — у вихідні.

«Зараз вплив інформаційного фону був несуттєвим. Ми не вводили жодних лімітів і обмежень. Високоліквідні активи банку майже на 100% покривають всі зобов'язання», — сказав Крумханзл.

Оформити депозит у Приватбанку

Також він зазначив, що Приватбанк, як і раніше, переконаний, що повернення фінустанови колишнім власникам неможливий. СЕО банку поки мінімально задіяний в участі Привату в судових процесах з екс-бенефіціарами Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

Читайте також: Коломойський: Мені не потрібен Приват, нехай повернуть 2 мільярди

«Незалежно від зовнішніх обставин моє ключове завдання — зробити так, щоб банк працював ідеально», — зазначив Крумханзл.

Нагадаємо, екс-власники банку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов за кілька днів до президентських виборів здобули одразу три перемоги в судах першої інстанції.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною націоналізацію Приватбанку в 2016 році.

Також суд скасував договір купівлі-продажу державою акцій банку і визнав незаконним рішення НБУ, яким було визначено перелік пов'язаних з Приватбанком осіб і розірвав поруку Коломойського за кредитами рефінансування.

13 травня суд розгляне апеляцію Національного банку щодо цих рішень.