Як зазначається, це сталося завдяки зростанню вартості акцій Microsoft напередодні виходу фінансового звіту (буде опублікований 24 квітня). Гейтс залишається на другому місці в списку найбагатших людей світу.

Згідно з даними Forbes Real-time (оцінює статки найбагатших в режимі реального часу), Гейтс поступається лише засновнику Amazon Джеффу Безосу, статки якого на даний момент оцінюються в 153,2 млрд доларів.

Найбагатшій людині у світі незабаром доведеться «розлучитися» з частиною своїх статків. Безос і його колишня дружина Маккензі зараз завершують розділ майна після розлучення.

На початку квітня пара заявила, що Маккензі Безос отримає чверть частки колишнього чоловіка в Amazon. Зараз вартість такого пакета оцінюється більш ніж в 35 млрд доларів.

Статки Гейтсу принесла технологічна компанія Microsoft, яку він заснував разом з Полом Алленом в 1975 році (Аллен помер в жовтні 2018 року).

Гейтс подбав про диверсифікацію свого портфеля: зараз на акції Microsoft припадає менше 12,5% його статків.

Більшою частиною активів Гейтс володіє через свою інвесткомпанію Cascade Investments. У тому числі часткою в холдинговій компанії Berkshire Hathaway, заснованій його другом Уорреном Баффетом.