Згідно з повідомленням, одна з основних вимог бізнесу — реформування податкової та митної систем, повне перезавантаження фіскальних органів.

«Коли справа дійшла до конкурсного відбору, почалися блокування і опір, звинувачення в непрозорості і заангажованості, хоча всі бажаючі мали можливість спостерігати як за конкурсом на двох його етапах, так і спілкуватися з усіма претендентами на посаду керівників відомств. І коли до проведення третього — заключного — етапу конкурсу та оголошення його результатів залишався тиждень, процес намагаються зупинити, в тому числі через судові позови», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: ЗМІ дізналися, хто очолить податкову і митницю

Як зазначили в міністерстві, активно нагнітається ситуація і навколо відбору на керівника податкової служби.

«Реформи блокуванням не зробиш, цей процес неминучий. Тому закликаємо разом робити важливу справу для держави, для бізнесу і від блокування переходити до вирішення конкретних завдань і проблем», — підсумували в Мінфіні.

Останній етап відбору — співбесіда — на посади глав Митної і Податкової служби має відбутися 23 квітня.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що 18 квітня Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію розпорядження уряду про оголошення конкурсу на посаду голови митної служби.