Що відомо

«До 24 квітня Нафтогаз повинен повідомити, що ринкова ціна буде нижчою 8,55. Якщо цього не станеться, я ініціюю відставку керівника Нафтогазу і буду просити український уряд підтримати мою пропозицію. Мені це вже все набридло, як і мільйонам українців, коли приватні інтереси менеджменту компанії ставляться вище за національні», — заявив прем'єр.

Раніше Кабмін надав можливість Нафтогазу знизити ціни на газ для населення вже з квітня 2019 року. На це в компанії заявили, що в березні знизили ціну для побутових споживачів за рахунок зниження власної маржі, а вплинути на маржу інших компаній-постачальників не можуть, оскільки це приватні компанії.

Пізніше в Нафтогазі заявили, що не можуть знизити ціну на газ для населення через спецзобов'язання.

«НАК вважає, що газ повинен продаватися за ринковою ціною, яку визначає попит і пропозиція. Цей рівень може бути як вище ціни, встановленої Кабміном, так і нижче», — говорив керівник газового дивізіону Нафтогазу Андрій Фаворов.

Нагадаємо, з 1 листопада 2018 року ціна на газ зросла на 23,5% до 8,55 грн за кубометр. Підвищення ціни на газ було однією з вимог МВФ для надання фінансування.