Що відомо

  • Залучені кошти компанія планує спрямувати на проект розвитку сервісу супутникового інтернету — Starlink.
  • У поточному раунді SpaceX розміщує акції по 204 дол. за одиницю, що на 10% вище грудневої ціни (186 дол).
  • Залучення фінансування на суму 500 млн дол. збільшить акціонерний капітал SpaceX до 3 млрд дол., свідчать дані DowJones VentureSource.

Читайте також: Ілон Маск назвав майбутню вартість польоту на Марс

Повідомляється, що чотири місяці тому SpaceX отримала від інвесторів фінансування на таку ж суму, тоді вона була оцінена в 30,5 млрд.

Про проект Starlink


Проект Starlink передбачає експлуатацію на початковому етапі понад 4 тис. супутників на низькій навколоземній орбіті, проте в SpaceX очікують, що із часом кількість супутників перевищить 11 тисяч.

Компанія планувала запустити 400 супутників до кінця минулого року, проте на той момент мала лише два їх прототипи.

Минулого року Ілон Маск заявив в інтерв'ю The Wall Street Journal, що реалізація проекту Starlink виявилася складнішою, ніж здавалося раніше.

У грудні 2018 року галузеві експерти заявляли, що компанії буде потрібно залучити більше 10 млрд доларів капіталу, щоб досягти мети виведення на орбіту 11 тисяч супутників.

У 2015 році SpaceX прогнозувала, що їй буде потрібно 3,5 млрд дол. на запуск перших 800 супутників та інші витрати, зокрема найм близько 1,2 тис. працівників. За прогнозами компанії, проект забезпечить виручку понад 30 млрд дол. до 2025 року.