Незважаючи на сприятливі умови для гривні — низький обсяг ліквідності у банків на ранок і розрахунки за куплені у вівторок облігації — стався остаточний розворот курсу в бік зростання валютних котирувань.

Це спровокує ланцюгову реакцію як готівкового, так і безготівкового ринку і сьогодні. Експортери продовжать притримувати валюту понад обов'язкових продажів в надії на подальше зростання котирувань, а готівковий ринок також буде уважно стежити за міжбанком і коригувати свої цінники.

Свою лепту в розгойдування курсу внесе і різке збільшення коррахунків банків на ранок сьогоднішнього дня. Вони зросли відразу на 17,6 млрд гривень до 56,3 млрд. Це дає можливість спекулянтам почати масштабні атаки на нацвалюту з метою як мінімум в 27 гривень, а то й вище.

Як і вчора — протистояння курсових завдань та інтересів великих гравців продовжить сьогодні формувати загальний тренд на міжбанку і поведінка 10-20 найбільших клієнтів банків буде фактично робити ринок протягом сесії.

Ми прогнозуємо на четвер деяке зниження обсягів операцій в межах до 410-430 млн доларів при укладенні до 510 угод і спроби спекулянтів знову зіграти «на підвищення». У НБУ навряд чи сьогодні буде можливість поповнювати резерви за рахунок викупу надлишків долара на міжбанку. Просто — цих надлишків не буде.

Коридор по долару в четвер за нашими розрахунками складе від 26,80 до 27,05 гривень із загальним настроєм на певне зростання валютних котирувань на торгах.

Котирування готівкового валютного ринку:

Готівковий ринок продовжить уважно стежити за ситуацією на міжбанку і буде оперативно змінювати свої котирування в разі істотних стрибків безготівкового долара.

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 26,65- 26,80 і продаж 26,94-27,15 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,80-26,87 гривень та продаж 26,90-27,05 гривень.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram