Що відомо

  • «При виборі опції оплати користувачі потрапляли на фішинговий ресурс, який перенаправляв їх на сторонній сайт і міг здійснювати інші шкідливі дії», — повідомили в компанії.

Як тільки було зафіксовано таку аномальну поведінку сервісу, «Ланет» відключив даний функціонал, щоб якомога менше користувачів постраждало від дій зловмисників.

Що кажуть у Приватбанку

  • Представники Приватбанку підтвердили факт стороннього втручання в роботу домену liqpay.com, що призвело до вищевказаної ситуації.

«Зараз спільно з фахівцями банку ми працюємо над відновленням нормальної роботи сервісу. Абонентам, які використовували цей спосіб оплати, радимо перевірити комп'ютери за допомогою антивірусів, а також тимчасово утриматися від використання liqpay.com щоб не стати жертвою зловмисників », — кажуть у «Ланет».

Замовити онлайн кредитну картку Приватбанку «Універсальна Gold»

У Приватбанку зауважил, що єдиним офіційним ресурсом і веб-сайтом сервісу миттєвих платежів LiqPay є liqpay.ua. ПриватБанк є розробником і власником наймасовішого і популярного в Україні сервісу оплати в мережі.

По данным пресс-службы Приватбанка, любые другие сайты и доменные имена, имеющие в своем названии похожие с официальным сервисом LiqPay символы, не используемые банком и не имеют отношения к работе сервиса.