За домовленістю сторін особлива увага приділятиметься здешевленню кредитних ресурсів для малих підприємств області в рамках програми «Будуй своє». Ця ініціатива є вкрай актуальною для відновлення стабільності економіки Донеччини. Партнери вже мають позитивний досвід співпраці. Завдяки підтримці Донецької ОДА підприємці області – клієнти Ощадбанку отримали у 2016-2017 роках з обласного бюджету компенсацію частини сплачених відсотків на загальну суму близько 2,6 млн грн. У 2019 році цю програму буде відновлено.

«Розвиток малого підприємництва – одна з основних задач, яку ставить перед собою обласна влада. Розуміємо, що люди потребують чітких правил гри та механізмів для реалізації своїх ідей — саме це є запорукою довіри до держави, а відповідно і чесного й прозорого ведення бізнесу. Дякую Ощадбанку, разом з яким ми сьогодні робимо ще один важливий крок у цьому напрямі», – відзначив Олександр Куць, голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації.

«Банківські послуги мають бути доступними для клієнтів у будь-якій точці країни. І особливо в Донецькій області, де тисячі підприємців мають бажання відновити стабільне нормальне життя і бізнес. Ми віримо в потенціал регіону і робимо ставку на підтримку мікробізнесу. Зараз багато домогосподарств на Донбасі налаштовані розпочати власну справу. Саме для таких позичальників Ощад у рамках програми «Будуй своє» пропонує мікрокредити. Гнучкі умови адаптовано під найрізноманітніших позичальників: лояльний підхід до застави, простий пакет документів. А за підтримки Донецької ОДА доступ до фінансування буде ще простішим, що сприятиме відновленню економіки Донбасу», – зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Технологію мікрокредитування розроблено згідно з найкращими європейськими банківськими практиками за допомогою Німецько-українського фонду та Франкфуртської школи фінансів і менеджменту та за сприяння стратегічного партнера Ощадбанку – Європейського банку реконструкції та розвитку.

Ощадбанк – єдиний банк, який видає нові кредити в Донецькій і Луганській областях і продовжує фінансувати діючих клієнтів. Зокрема, прийнято рішення про розширення кредитної лінії фермерському господарству «Династія», яке є постійним клієнтом банку з 2002 року. Незважаючи на близькість до лінії розмежування господарство не припиняло свою діяльність, продовжує працювати і справно розраховуватись за кредитом.

«Такі клієнти як «Династія» дуже цінні для нас. Попри надскладні умови вони є рушієм розвитку сільського господарства, а значить – і економіки Донбасу», – зауважив Андрій Пишний.

Детальніше про програму – на buduysvoe.com.