Держконтроль

Всього на момент публікації матеріалу на питання «Мінфіну» відповіло 1125 респондентів. Якщо ви ще не пройшли опитування, це можна зробити тут. Діаграми інтерактивні і змінюються в міру того, як читачі дають нові відповіді.

Більше 37% опитаних переконані, що в разі перемоги Володимира Зеленського на виборах Приватбанк залишиться у власності держави без будь-яких умов.

Ще трохи більше 40% читачів припустили, що держава не втратить контроль над банком, але його екс-власники отримають солідну компенсацію.

Читайте такожПротистояння держбанків: з Приватбанку забирають депозити, в Ощадбанк — несуть 

Депозити

Понад 55% респондентів, які оформили вклади у Приваті, не поспішають забирати звідти гроші. Запобіжні заходи вирішили вжити лише близько 30%. Це ті, хто вже або забрав гроші з Привату, або ті, хто планує це зробити.

Справедливість

Переважна більшість опитаних вважає, що найбільший банк країни повинен залишитися під контролем держави. Адже в нього влили мільярди гривень платників податків.

Більше того, більше половини респондентів висловилися за те, щоб вклади в Приватбанку гарантувалися державою на 100% за аналогією з Ощадбанком. Свого часу депутати проголосували за таку норму, але нинішній президент Петро Порошенко так і не підписав цей документ.