За його словами, озвучений бюджет, втім, є досить умовним: багато що залежить як від гастрономічних уподобань, так і від того, де купувати продукти.
Дослідники в своїх пошуках спиралися на досить скромний рецепт, маючи намір нагодувати 4-6 чоловік: включили в нього 1,5 кг свинини, по кілограму картоплі, огірків і томатів, півкіло цибулі, сала, вареної ковбаси, трохи хліба і напої.
В результаті отримали наступне:
- 1,5 кг свинини — 170 грн (ціна зросла на 5%).
- 1 кг картоплі — 10 грн (ціна підскочила на 46%).
- 1 кг огірків — 71 грн (подорожчали на 30%).
- 1 кг томатів — 56,5 грн (подешевшали на 6%).
- 0,5 кг цибулі — 10 грн (подорожчав в 3,5 раз).
- 0,5 кг вареної ковбаси — 47 грн (подорожчала на 14%).
- 0,5 кг сала — 38 грн (ціна збільшилася на 7%).
- 0,5 батона — 13 грн (подорожчав на 21%).
- 0,5 чорного хліба — 9,4 грн (подорожчав також).
- 1,5 л мінералки — 11 грн (додала в ціні 7%).
- 4 пляшки вітчизняного пива по 0,5 — 62 грн (ціна підскочила на 12%).
- пляшка вітчизняного сухого вина — 64 грн (вартість підросла на 8%).
- пляшка 0,5 горілки — 91 грн (подорожчала на близько 12%).
- 300 грам кетчупу — 13 грн (подорожчав на 21%).
- 140 грн маринаду до шашлику — 16 грн (ціна підскочила на 25%).