Попереду — непоганий з точки зору інвестиційної привабливості аукціон з розміщення ОВДП Мінфіном України (пройде у вівторок) і багато іноземців мають намір взяти в ньому участь. Для цього їм потрібні гривневі ресурси.

Після п'ятничного просідання котирувань частина потенційних покупців облігацій з числа нерезидентів почне продавати валюту заздалегідь на побоюваннях подальшого падіння курсу. Це в поєднанні з низькою ліквідністю в банківській системі (на ранок понеділка коррахунки банків впали відразу на 5,1 млрд гривень — до 40,8 млрд) — працює на користь зміцнення нацвалюти.

Проти гривні зіграє, як завжди, дуже велика залежність ринку від 5-10 найбільших клієнтів та їх курсових завдань і дій на сьогоднішніх торгах. Не факт, що якщо багато хто з них у п'ятницю були продавцями, то у понеділок їх цілі не можуть бути повністю протилежними.

Завдяки майбутнього аукціону з розміщення ОВДП — ми прогнозуємо поступове зростання обсягів операцій в межах 420-460 млн доларів при укладанні 520-680 угод і досить активну роботу спекулянтів у форматі «в дві сторони».

Коридор по долару на торгах 8 квітня за нашими розрахунками буде перебувати в межах 26,55-26,75 гривень з періодичними спробами покачати курс протягом дня.

При ситуативному надлишку пропозиції валюти — на торги вийде НБУ зі скупкою долара в «анонімному» форматі через Matching.

Котирування готівкового валютного ринку:

На готівковому ринку, схоже, не особливо вірять в новий суттєвий обвал котирувань міжбанку і не поспішають сильно опускати свої цінники, хоча і продовжать дуже уважно стежити за поведінкою долара на торгах протягом дня.

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 26,75- 26,822 і продаж 26,88-27,00 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,55-26,70 гривень та продаж 26,78-27,10 гривень.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram