Що відомо

У Нацбанку повідомили, що ОТП Банк проводив у період з березня 2017 року по червень 2018 року фінансові операції по перерахуванню коштів клієнтів, згідно з договорами, на послуги інкасації коштів на загальну суму понад 700 млн грн іншим банкам.

Надалі ці кошти засобами інкасації доставлялися готівкою до фінансових установ і використовувалися, зокрема, для видачі кредитів готівкою фізособам і розрахунків з фізособами за сільськогосподарську продукцію.

Оформити депозит в ОТП Банку і отримати бонус до ставки

Також регулятор застосував письмове застереження до ОТП Банку за незабезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу; нездійснення обов'язки щодо національних громадських діячів, їх близьких осіб або пов'язаних з ними осіб проводити первинний фінмоніторинг фінансових операцій, учасниками яких є такі особи, в порядку, визначеному для клієнтів високого ризику; незабезпечення надання НБУ повної і достовірної інформації.

Нагадаємо, що за результатами перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, у грудні 2018 року Нацбанк оштрафував 3 банки.