Що зміниться

  • Ухвалена постанова спрощує процес приведення статутів існуючих ТОВ відповідно до закону «Про товариства з обмеженою відповідальністю». Завдяки цьому реєстрація ТОВ займатиме 3 хвилини, а засновники зможуть онлайн обирати той тип статуту, що їм підходить.
  • Запроваджує єдиний, прозорий та дружній для бізнесу порядок присвоєння поштових адрес об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна. До цього часу в законодавчому полі України була відсутня чітко визначена процедура надання адрес готовим об’єктам будівництва.
  • Дозволяє банкам отримувати інформацію з державних реєстрів щодо осіб, які звертаються для отримання кредитів. Сьогодні це неможливо, що ускладнює прогнозування спроможності особи виконання своїх зобов’язань. Така можливість дозволить знизити вартість кредитування.
  • Запускає новий електронний сервіс для реєстрації готовності об’єкта будівництва до експлуатації. Це дозволить максимально зменшити особистий контакт забудовника з чиновниками.
  • Вдосконалює екологічний контроль. Вводяться процедури контролю скидання вод, які містять забруднюючі речовини у відповідність до вимог Митного кодексу. Це зменшить рівень корупції в екологічній сфері.
  • Спрощує імпорт автозапчастин.

«Бізнес-клімат в Україні складається з багатьох малих рішень, що в комплексі дають значний результат. Одне із наших ключових завдань у сфері поліпшення бізнес-клімату — максимально зменшити кількість безпосередніх контактів між бізнесом та чиновниками», — прокоментував важливість ухваленої постанови на користь бізнесу перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.