"Виглядає все дуже круто. В їх моделі світу, в роздрібних транзакціях немає місця банкам та іншим посередникам. Банкам залишиться KYC (ідентифікація та з'ясування джерел походження коштів), кредитування та управління капіталами. До речі, щодо кредитування теж можуть бути питання, з огляду на кількість кешу на рахунках компанії, вона легко може зайнятися роздрібними і середніми кредитами підприємцям!, - написав Гороховський на своїй сторінці в Facebook.

За словами Дубілета, кредитка Apple виглядає дуже круто. Банкіри по всьому світу запереживали. Американські банкіри - більше, банкіри в таких країнах, як Україна, - менше.

 Замовити онлайн картку monobanka

«На жаль, навряд чи Apple запустить свій банківський продукт в Україні найближчі років п'ять. Звичайно, рано чи пізно світова консолідація банківського сектора, за прикладом таксі, обов'язково відбудеться. Але запуск банківського продукту на новому ринку - це неймовірно складний проект. У кожної країни своя процедура отримання банківських ліцензій, свої процедури KYC/AML, свої платіжні системи та бюро кредитних історій...», - написав він.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що 25 березня компанія Apple презентувала свій перший банківський продукт - картку Apple Card.