Згідно з повідомленням, Fitch присвоїло Укргазбанку довгострокові рейтинги дефолту емітента («РДЕ») в іноземній і національній валюті на рівні «B-» зі «Стабільним» прогнозом.

РДЕ банку обумовлені його рейтингом стійкості b-, який, в свою чергу, відображає думку Fitch про кредитоспроможність банку на самостійній основі.

РДЕ банку також підкріплюються потенційною підтримкою від держави, оскільки рівень підтримки довгострокового РДЕ Укргазу знаходиться на одному рівні з його рейтингом стійкості.

Рейтинг стійкості відображає непросте операційне середовище для Укргазбанку, про що частково свідчить суверенний рейтинг України B- (прогноз «стабільний») і істотні вкладення банку в державні боргові цінні папери (27% від сумарних активів на кінець 3 кв. 2018), а також кредити державним і муніципальним підприємствам (ще 15%).

Рейтинг стійкості банку також бере до уваги помірний розмір клієнтської бази, високу готовність приймати ризик і ризики, пов'язані з фінансовим профілем.

«Стабільний» прогноз по довгострокових РДЕ відображає очікування Fitch, що якість активів Укргазбанку навряд чи істотно погіршиться в середньостроковій перспективі, а прибутковість і капіталізація банку залишаться в цілому стабільними.