Що це означає

«На 1 березня 2019 року пенсії будуть автоматично перераховані для 10 млн 200 тис. пенсіонерів. Середній розмір підвищення складе 255 гривень… Реально підвищення отримають 8 млн пенсіонерів», — повідомив Рева під час наради в Пенсійному фонді.

При цьому, за його словами, пенсії будуть підвищені не менш ніж на 100 грн. «У випадку, якщо розмір підвищення буде менше, ніж 100 гривень, то буде застосовуватися доплата. Інакше кажучи, мінімальна виплата, яку отримає український пенсіонер в березні, якому буде перерахована пенсія, буде не менше 100 грн», — зазначив міністр.

Крім того, за словами Реви, в Україні є майже 1 млн 900 тис. громадян, які мають повний страховий стаж, але зарплата була нижча необхідної. У 2019 році передбачається здійснити для них доплату до пенсії в розмірі 2 тис. 410 гривень.

Він зазначив, що ці кошти складають суму, яка не була виплачена в 2015-2016 роках, коли була зупинена індексація пенсій.

Нагадаємо, субсидії готівкою виплачуватимуть одночасно з пенсіями. У міністерстві ЖКГ розповіли про три способи виплати субсидій.