За його словами, основним драйвером розвитку мережі безготівкової оплати став малий бізнес – за останні місяці до мережі еквайрингу підключилися понад 4 тисячі малих і середніх торговельних точок.

«Сьогодні в мережі #cashless Приватбанку близько 70% приймають платежі банківськими картками, безконтактними картками та смартфонами», — розповів Васильцов.

Найактивніша мережа безготівкових платежів

  • Найактивніше мережа безготівкових платежів розвивається в Києві, Дніпропетровській та Харківській областях, Одесі та Львові, де щомісяця до мережі підключається від 150 до 200 нових торгових точок.

«Готівкові» регіони

  • Найбільш «готівковими» українськими регіонами залишаються Кіровоградська, Миколаївська та Чернігівська області, де в середньому до мережі #cashless підключається близько 30 нових точок.

 Замовити онлайн картку «Універсальна Gold»

Де найчастіше оплачують картками

  • Найчастіше українці оплачують покупки банківськими картками в продуктових магазинах і супермаркетах, на які припадає 48,4% від загального обсягу транзакцій у термінальній мережі банку.
  • Друге місце за обсягами cashless-оплат посідають магазини одягу, взуття та аксесуарів (10,86%)
  • Третє – магазини електроніки та побутової техніки (8,27%).
  • Активно розплачуються картками в магазинах товарів для дому (7,72%), аптеках (6,57%) і кафе, ресторанах і розважальних центрах (6,57% загального обсягу транзакцій).

Щодня через мережу POS-терміналів Приватбанку власники банківських карток оплачують більше 2 мільйонів покупок.