Промінвестбанк багаторазово надавав пропозиції Укрзалізниці щодо врегулювання зазначеної заборгованості, включаючи можливість списання нарахованих штрафних санкцій, оплати боргу за узгодженим графіком та його часткову реструктуризацію. Лише після спливу терміну у 30 місяців, банк був змушений звернутися до суду. Зауважимо, що навіть після цього Промінвестбанк продовжував ініціювати повернення до діалогу з Укрзалізницею та підтверджував готовність позасудового врегулювання боргу.

Натомість, керівництво Укрзалізниці зосередилось на примушуванні банку до дисконтування боргу, використовуючи в якості аргументів наміри припинити сплату відсотків та спричинити мільярдні збитки через формування резервів. Погрози були реалізовані, коли в вересні 2017 року Укрзалізниця без будь-якого повідомлення, листування, перемовин, коментарів припинила сплату відсотків за кредитами.

Законність інтересів та вимог Промінвестбанку до Укрзалізниці була неодноразово підтверджена у судовому порядку, в тому числі Верховним Судом. Промінвестбанк звертає увагу органів державної влади на недопущення подальшого тиску на банк та буде діяти в рамках чинного Законодавства України, неухильно захищаючи інтереси десятків тисяч вкладників та інших кредиторів банку.