Основні цифри

  • Загальна сума надходжень до бюджету від митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації становить 6,6 млрд грн (з них 0,6 млрд грн – мито, 1,9 млрд грн – ПДВ, 3,3 млрд грн – акцизний податок, 0,8 млрд грн – кошти, які громадяни добровільно сплатили до держбюджету для звільнення від адмінвідповідальності за порушення митних режимів).
  • У 2019 році від митних платежів до бюджету надійшло 4,9 млрд грн. План на 2019 рік становив 1,0 млрд грн.

Куди підуть виручені гроші

  • Усі митні платежі, які надходять від митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації, спрямовуються до Пенсійного фонду України.
  • Також раніше стало відомо, що президент доручив уряду спрямувати кошти від розмитнення «євроблях» на індексацію пенсій, що не були проіндексовані в 2015-2016 роках.

Кращі кредитні картки для водіїв

У ДФС нагадали, що термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією спливає 22 лютого. Після цього часу власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Кабмін 13 лютого спростив процедуру митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації.