З одного боку — проти гривні грає зростання ліквідності в банківській системі до 57,96 млрд гривень на ранок п'ятниці, що дає спекулянтам ресурс для розкачки котирувань. Також до негативних моментів можна віднести збільшення котирувань останніх днів на міжбанку, що знову стимулює притримування валюти експортерами та деяку нервозність у покупців (вони поспішають з купівлею валюти і не особливо торгуються по курсу на побоюваннях його  подальшого зростання).

З іншого — сьогодні п'ятниця і ефект зниження ділової активності перед вихідними збиває загострення пристрастей на торгах. Крім цього, у понеділок США не працюють (у них День народження Дж. Вашингтона) і долар буде торгуватися на умовах ТОМ. Це не дуже цікаво українським компаніям і вони переносять свої операції відразу на вівторок, що теж психологічно розвантажує ринок від багатьох покупців і грає на користь нацвалюти.

Як і вчора — спекулянти продовжать працювати в форматі «в дві сторони», а тренд по курсу долара сформують дії та ситуативні завдання великих гравців.

Ми очікуємо на сьогодні зниження обсягів операцій на міжбанку за рахунок п'ятничного ефекту до 350-390 млн доларів при здійсненні до 410-440 угод і коридор по долару в межах 27,10-27,30 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 26,95- 27,20 і продаж 27,25-27,45 гривень.
В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,10-27,21 гривень та продаж 27,22-27,30 гривень.

Про головні події на торгах за 14 лютого можна прочитати тут.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram