Що це означає

Зараз багато приміських забудовників намагаються врахувати вимоги покупців не лише до якості квартир, а й до інфраструктури. Так, у 2018 році в 50% нових об'єктів в передмісті Києва територія, що виділяється на інфраструктуру, становить до 15-20% площі ділянки під забудову.

«Найзатребуванішими об'єктами інфраструктури є паркінги, території дозвілля і відпочинку (сквери всередині ЖК, дитячі, спортивні майданчики, а також дошкільні установи). Вимогою покупців є також наявність супермаркету і кількох невеликих магазинів, кафе, ресторанів», — сказав Кононов.

 Інвестиція в нерухомість. Об'єкти Київміськбуду

На думку експерта, у 2019 році особливу увагу забудовники передмістя столиці приділятимуть грамотному плануванню 1-2 поверхів житлових будинків.

Планування перших поверхів створюють за принципом openspace, що дає змогу в найкоротші терміни і з мінімальними витратами на ремонт перепрофілювати приміщення залежно від потреб орендаря», — наголосив він.

Кононов також зазначив, що витрати девелоперов на інфраструктурні об'єкти доволі високі: «Для будівництва ЖК на ділянці в 5 га — а це від 5 до 8 багатоквартирних будинків на 4-9 поверхів, — необхідно передбачити близько 7 млн грн на створення паркінгу та облаштування території небхідними об'єктами дозвіля та відпочинку».

Отримати пропозицію