Що це означає

  • За результатами проведених у 2018 році фактичних перевірок, до суб’єктів господарювання застосовано 442,8 млн грн штрафних (фінансових) санкцій та 494,8 млн грн – за результатами документальних.
  • Усі без винятку перевірки ДФС організовує за наявності ризиків у господарській діяльності суб’єктів господарювання. Завдяки такому ризико орієнтованому відбору суб’єктів господарювання до перевірок сума фінансових санкцій за їх результатами у 2018 році зросла більш ніж вдвічі, або на 549,9 млн грн, з 387,8 млн грн до 937,7 млн грн.
  • Внаслідок посиленого контролю за сферою готівкових розрахунків та роз’яснювальної роботи обсяги торговельної виручки, проведеної через РРО, збільшились у 2018 році порівняно з 2017 роком на 19%. А відтак і збільшуються обсяги до оподаткування податком на прибуток, на додану вартість, акцизним податком.

Нагадаємо, що ДФС впроваджено у тестовому режимі систему E-Receipt.

Читайте також: ДФС підключила 190 компаній до системи електронного касового чека

В електронному кабінеті на веб-порталі ДФС запроваджено сервіс, за допомогою якого споживачі (покупці) можуть перевірити справжність касових чеків, виданих під час проведення розрахунків, та проінформувати органи ДФС про їх можливу підробку.