«Наша політика продажів також передбачає об'єднання активів за принципом пов'язаної особи, і такий пул вже затверджений на продаж — стадіон „Чорноморець“ і всі пов'язані з ним кредити», — сказала Рекрут.

«Ми плануємо таким же чином виставити на продаж активи VAB Банку, які будуть об'єднані за принципом одного пов'язаного акціонера. Думаю, що буде кілька пулів по банку Фінанси і Кредит, об'єднаних по великим групам — наприклад „АвтоКрАЗ“, пул за яким зараз лежить у нас на затвердження», — додала вона.

За її словами, такий підхід може підвищити інтерес до продажів і залучити додаткову кількість гравців.

«Адже ти практично купуєш вплив у бізнесі», — підкреслила вона.

У той же час, за її словами, Фонд не сподівається, що формування пулів кредитів за таким принципом дозволить істотно збільшити ціну його продаж.

«У будь-якому випадку, і я не перестаю це повторювати, дива не буде, оскільки є якість активів, і це є визначальним. Те, яким чином актив буде запропонований, може вплинути на кілька десятих відсотка його вартості, але не більше», — зазначила Рекрут.

Рекрут також сказала, що тепер непродані пули кредитів обсягом 1-1,5 млрд грн будуть включені в більш великі «десятимільярдні пули», які будуть виставлені на продаж через консультантів Фонду.