Згідно з повідомленням, в ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2008-2009 років колишній член наглядової ради АБ «Укргазбанк», за попередньою змовою з чинним на той час заступником голови правління Укргазбанку, організував схему виведення держкоштів на рахунок заздалегідь створеного ним підконтрольного підприємства шляхом укладення між банком і підприємством договору оренди нежитлових приміщень і підписання акту прийому-передачі до зазначеного договору оренди нежитлових приміщень загальною площею майже 5 тис. 035 кв. м, якими банк фактично не користувався і необхідність використання яких документально не підтверджено.

В результаті перерахування коштів на розрахунковий рахунок підприємства Укргазбанку було завдано збитків на загальну суму 39 млн грн.

В даний час проводиться комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановлення всіх обставин скоєного кримінального злочину, а також вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування триває.