На вимогу Національного банку України (Постанова №89 від 11.09.2017 р.) Альфа-Банк Україна у листопаді-грудні 2018 року відкрив нові рахунки фізичних осіб з використанням платіжних карток з номером 2620 на заміну 2625 в односторонньому порядку, з перенесенням залишків, зі збереженням усіх умов обслуговування попереднього рахунку: тарифні умови, витратні ліміти до платіжних карток, поточна заборгованість, у разі наявності, послуги та сервіси, що підключені до рахунку. Старі рахунки 2625 закрито за ініціативою Банку.

01 лютого 2019 року нові номери рахунків 2620 стануть доступними для перегляду та здійснення переказів в інтернет-банкінгу «My Alfa Bank» та мобільному додатку «Alfa-Mobile Ukraine». Нові номери рахунків також можна дізнатись у відділеннях або контакт-центрі Альфа-Банку Україна за номером (044) 494-01-01 (дзвінки з мобільного телефону тарифікуються за тарифами мобільного оператора).

Усі платіжні картки до рахунку продовжують діяти без змін. Номер платіжної картки не змінився.

Зі зміною номерів рахунків переукладати договір банківського рахунку або довіреність на право розпорядження таким рахунком не потрібно. Договір/Довіреність залишаються в силі, оскільки зміни відбулись згідно з вимогами чинного законодавства України.

Порядок поповнення рахунків з використанням платіжної картки в інтернет-банкінгу «My Alfa Bank» та мобільному додатку «Alfa-Mobile Ukraine»​ з 1 лютого 2019 року:

— Поповнення рахунків з карткою за номером рахунку всередині Альфа-Банку Україна буде можливим тільки за новими реквізитами: необхідно вказувати рахунок отримувача 2620,

— У меню «платежі за реквізитами» рахунок отримувача будь-який.

Порядок погашення заборгованості за кредитними картками, зарахування коштів на карткові рахунки Альфа-Банку Україна з інших банків, поповнення в касах, банкоматах і терміналах самообслуговування:

— Вказати рахунок отримувача 2620, або

— Вказати рахунок отримувача 2924701, із зазначенням технічного коду 2625 у призначенні платежу.

Зарахування пенсій та соціальних виплат:

З лютого-березня 2019 року зарахування пенсій та соціальних виплат здійснюватимуться за реквізитами нових рахунків 2620, для цього Альфа-Банк Україна централізовано повідомить нові номери рахунків клієнтів до Пенсійного фонду України, фондів Управління праці та соціального захисту населення, центрів зайнятості та фондів соціального страхування. Клієнтам, які оформлювали заяви на виплату пенсії/соціальної допомоги у 2018 році зі старим номером рахунку 2625, не потрібно власноруч повідомляти номер нового рахунку 2620 до фонду.

Не змінюється:

Порядок погашення кредитів, зарахування заробітної плати організаціями та компаніями працівникам в рамках зарплатних проектів в Альфа-Банку Україна.

Карта «Максимум» Альфа-Банку з великим кешбек на finance.ua