Як виглядає топ-10 банків, і що з Ощадбанком

  • Найбільшим банком — платником в 2018 році став Приватбанк — 3,124 млрд грн. Це не дивно, адже Приватбанк отримав рекордний прибуток у розмірі 11,67 млрд грн.
  • Також в топ-10 увійшли два інших держбанки (Укрексімбанк і Укргазбанк), один банк з українським приватним капіталом (ПУМБ) і 5 «дочок» іноземних банківських груп.


Після публікації рейтингу ДФС в Ощадбанку зробили окрему заяву.

«Ощадбанк залишається одним з найбільших платників податків банківського сектора. Сплачена банком сума податків, зборів і обов'язкових платежів за 2018 рік склала 2927 млн ​​грн. Згідно з даними, опублікованими на сайті Офісу великих платників податків, ця сума дозволяє Ощадбанку посісти друге місце серед найбільших платників податків банківського сектора », — йдеться в прес-релізі Ощадбанку.

Чому ДФС не включив Ощадбанк в топ-100

  • За інформацією Finclub, Ощадбанк не ввійшов до рейтингу топ-100 через методологічну особливість податкового рейтингу. Він враховує лише податки, які заплатив центральний офіс Ощадбанку, тоді як Ощадбанк в сумі сплачених податків також враховує податкові платежі своїх регіональних офісів.
  • Через відсутність гнучкості в методології ДФС меншими за реальні є показники сплачених податків й інших компаній, наприклад, «Укрзалізниці» і «Укрпошти».