Як пише видання, в службах підтримки двох державних банках — Ощадбанка та Укрексімбанка, які проводять роботу зі зношеними грошима іноземних емітентів, підтвердили — старі купюри приймають тільки на інкасо.

Що це означає

У українців не залишилося легальних способів збути з рук випрані і пошкоджені долари та євро. Адже пропоновану банками процедуру складно назвати зручною.

Вартість послуги

  • В Укрексімбанку за неї візьмуть 20% комісії (мінімум 500 грн.). І будуть возитися з грошима від півроку до 2-х років. Цей термін обумовлений тим, що, наприклад, доларовим купюрам фізично потрібно перетнути океан, де експерти ФРС визначать справжність грошей і приймуть рішення про відшкодування.
  • Трохи дешевше послуга обійдеться в Ощадбанку. Комісія тут встановлена ​​на тих же 20%, однак мінімальний платіж становить «всього» 300 грн. Зрозуміло, ні один, ні другий банк не дають ніяких гарантій відшкодування. Адже якщо американці не визнають купюри справжніми, платити не стануть.

Причина введення послуги

  • Ключова причина, яка змусила українських банкірів піти на жорсткість умов прийому таких банкнот — ризики.
  • Через складну політичну ситуацію в нашій країні ймовірність прийняти «терористичні» або «корупційні» гроші різко зросла.