Хто та як отримає вже нараховані субсидії

  • З 1 січня 2019 року розпочато виплату субсидій у безготівковій формі для тих домогосподарств, яким субсидію було призначено з 2019 року. Ця система передбачає перерахування сум субсидій на спеціальні рахунки, з яких сплачуватимуться житлово-комунальні послуги, та подальшу виплату в готівковій формі усіх заощаджених коштів після закінчення опалювального сезону.
  • Разом з тим, з березня розпочнеться виплата субсидій у готівковій формі тим громадянам, яким субсидію було призначено у жовтні 2018 року.

У який спосіб виплачуватимуть субсидії надалі

  • Після завершення опалювального сезону і практикування обох варіантів надання субсидій, відбудеться ревізія ефективності обох варіантів і за результатами цього буде вирішено, який спосіб виплати залишити надалі.

«Я прогнозую, що ми залишимо обидва варіанти — і безготівковий, і готівковий. Ті люди, які отримали субсидію готівкою і будуть добросовісно платити, залишаться на безготівковій формі, а ті хто зірвали терміни оплати або не оплатили, після сплати боргу будуть переведені на безготівкову форму надання субсидій», — заявив Рева.