Голова Нацбанку Яків Смолій на відкритті зустрічі Нацбанку з клієнтами і партнерами, яка пройшла  назвав п'ять головних досягнень регулятора в 2018 році. 

Мінфін спрогнозував середню зарплату українців до 2021 року

У 2019 середньомісячна зарплата українців складе 10,1 тис. грн. Про це йдеться в макроекономічному огляді і прогнозі Міністерства фінансів.

ЄСВ — 2019: що треба змінити

ЄСВ – 2019 та впровадження ІІ рівня обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення стало чи не актуальнішою темою початку цього року, адже більшість ініціатив Мінсоцполітики можуть стати «доленосними» як для бізнесу, так і для громадян. Про це в своєму блозі на «Мінфіні» пише президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе.

Як змінилися споживчі ціни за 2018 рік

Індекс споживчих цін (індекс інфляції) в січні-листопаді 2018 склав 108,9%. Це на 3,6% менше порівняно з відповідним періодом 2017 року. Такі дані оприлюднив Держстат.

ДФС запустив новий сервіс з автоматичного заповнення декларації. Інструкція

ДФС ввела новий сервіс з автоматичного заповнення декларації. Як ним скористатися, читайте у статті.

Чого очікують бізнесмени від 2019 року

Індекс ділових очікувань бізнесу на наступні 12 місяців становить 117,3%. Високий рівень ділової активності респонденти прогнозують другий рік поспіль. Про це свідчать результати чергового опитування керівників підприємств, проведеного Нацбанком в IV кварталі 2018 року.

У Кабміні розповіли, хто видаватиме субсидії готівкою

Українці будуть отримувати субсидії готівкою через відділення Укрпошти та Ощадбанку. Виплати почнуться вже в березні.

Нацбанк прогнозує інфляцію не більше 7% за підсумками року

За підсумками 2019 року інфляція не повинна перевищити позначку в 7%, прогнозують в Нацбанку.