Що відомо

  • Арешт торкнувся компанії олігарха Group DF Holdings Limited, яка фактично керує всім бізнесом Фірташа.
  • Причиною став позов російського банку ВТБ, якому заборгували дві структури бізнесмена — ПрАТ «Юкрейніан Кемікал Продактс» і ТОВ «Титанові інвестиції», які є власниками низки заводів в окупованому Криму. Загальна сума заборгованості становить понад 2,5 млрд руб.
  • За даними джерел видання, позов до окружного суду кіпрського міста Лімасол був поданий ще 20 грудня минулого року юристами банку ВТБ і через тиждень були прийняті рішення. Сам позов по суті почнуть розглядати в кінці січня.
  • За словами джерел, Фірташ — бенефіціар приватного акціонерного товариства «Юкрейніан Кемікал Продактс» і зареєстрованого в Росії ТОВ «Титанові інвестиції».
  • Ці компанії є власниками низки великих хімічних підприємств в Криму, що займаються виробництвом діоксиду титану.

Позивачі просили накласти арешт на майно мільярдера і компанії Group DF Holdings Limited, Letan Investments Limited і Tolexis International Limited.

Сам позов ВТБ пов'язаний з кредитом, який ще в кінці квітня 2015 року взяли в банку «Юкрейніан Кемікал Продактс» і «Титанові інвестиції. Уже в лютому наступного року позичальники „забули“ про свої зобов'язання, переставши проводити виплати.

У прес-службі ВТБ інформацію про арешт активів Дмитра Фірташа підтвердили, проте відмовилися від коментарів.