Індекс реальної заробітної плати в січні-листопаді 2018 року порівняно з відповідним періодом 2017 року становив 112,8%.

Де платили найбільше

  • Високооплачуваними видами діяльності були авіація, фінансова та страхова діяльність, інформація та телекомунікації, державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування, професійна, наукова та технічна діяльність.
  • Серед промислових видів діяльності – виробництво фармацевтичних препаратів, добування кам’яного та бурого вугілля, де зарплати в 1,4–4,1 рази перевищили середній показник по економіці

Де платили найменше

  • Найнижчий рівень заробітної плати зафіксовано на підприємствах поштової та кур’єрської діяльності, закладах культури та охорони здоров’я, організації харчування; водопостачання, каналізації, поводження з відходами. Доходи працівників у цих галузях не перевищували 74,1% від середнього рівня по економіці.

Читайте також: З 1 січня в Україні зросла «мінімалка»

Середні зарплати по областях

  • Середній розмір оплати праці в усіх регіонах був вище рівня мінімальної заробітної плати. Разом з тим лише в чотирьох із них заробітна плата перевищила середню по Україні: м.Київ – 13270 грн, Донецька обл. – 9541 грн, Київська – 8909 грн та Дніпропетровська – 8743 грн.
  • Найнижчий рівень заробітної плати, який не перевищував 80% від середнього по економіці, спостерігався в Чернівецькій, Тернопільській, Чернігівській та Херсонській областях.