Найактивніше громадяни оформлюють транспортні засоби у Києві (4,4 тис. авто), Волинській (3,7 тис.) та Чернівецькій областях (2,7 тис.).

Строки дії пільгового періоду на оформлення авто

  • 22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для розмитнення авто. Після цієї дати власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою.
  • Крім того, передбачений перехідний період 180 діб для тих громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015 року до набрання чинності нового законом. Протягом цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби, які були ввезені на територію України протягом вказаного періоду і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.
  • У травні будуть скасовані пільгові умови щодо відповідальності за порушення митних правил при ввезенні автомобілів з іноземною реєстрацією. З цього часу вступають у дію нові санкції.

ДФС закликає всіх власників автомобілів з іноземною реєстрацією не чекати останніх днів, а вчасно оформити свої транспортні засоби.