«Швидше за все, девальвація гривні, яку ми спостерігаємо зараз — це запізніла реакція ринку. Відбувається те, що ми очікували побачити в четвертому кварталі, а саме зростання курсу. Можливо, що в січні ми все ж побачимо той курс, що очікували побачити в кінці минулого року — 29-29,5 гривні за долар», — сказала вона.

За її даними, якщо дивитися на досвід попередніх років, то в лютому-березні напруженість на валютному ринку починала зменшуватися.

Читайте також: Аналітики розповіли, що буде з курсом долара

«Зазвичай, на початку року торговельний дефіцит скорочувався в порівнянні з четвертим кварталом попереднього року, і це призводило до полегшення ситуації на валютному ринку. Поки що ж можна сказати, що в кінці минулого року ми спостерігали аномальну картину на валютному ринку, яка не вписувалася в очікування, тому через порушену сезонность зараз складно припускати, коли закінчиться одна фаза і почнеться наступна», — додала експерт.

Крім того, за її словами, фактор виборів, що наближаються також буде впливати на ситуацію, посилюючи невизначеність на ринку.

«Тому можна очікувати вищої волатітльності в цілому», — підсумувала Ахтирко.