Нові суми штрафів

  • 30 мінімальних зарплат — 125 190 грн, по кожному працівнику за такі порушення: фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору; оформлення працівника на неповний робочий час в разі фактичного виконання роботи повний робочий час; виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування і сплати єдиного внеску.
  • 10 мінімальних зарплат — 41 730 грн: за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (наприклад, відмова оплачувати роботу в нічний час, у вихідний або святковий день, понаднормової роботи); недотримання встановлених законом гарантій і пільг працівникам, які залучаються до виконання обов'язків.
  • 3 мінімальні зарплати — 12 519 грн: за порушення встановлених термінів виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законом про працю, понад один місяць, виплата їх у не в повному обсязі.
  • 1 мінімальна зарплата — 4 173 грн: за порушення інших вимог трудового законодавства.

Читайте також: ДФС нагадала про необхідність задекларувати доходи

До керівників підприємств застосовують адміністративну відповідальність від 8 500 гривень до 17 000 гривень за: за фактичний допуск працівника до роботи без трудового договору і за несвоєчасне повідомлення фіскальної служби про прийняття працівника на роботу.