Важливим є той факт, що це перший випадок коли приймають організацію не від країни члена Європейського Союзу.

Олександр Рєпкін та директор FCH JU Барт Бєбюк, на міжнародному форумі «ЄС — Україна» у Києві.

«Українська воднева рада, як енергетичний міст України в Європу» саме таку ідею я закладав, створювавши першу в Україні Водневу енергетичну асоціацію. Рівно рік тому ми почали цікавитися водневою енергетикою. І за рік досягли значних результатів. «Українська Воднева Рада» стала першою організацією, прийнятою в структури Європейської комісії, від країни, яка не являється членом Європейського союзу. Ми пишаємося що в Європі починають сприймати Україну як країну з величезним енергетичним потенціалом впровадження сучасних енергетичних технологій", — відзначив Рєпкін.

17-18 листопада 2018 року представники України в складі офіційної делегації «Української Водневої Ради» вперше взяли участь в засідання «Hydrogen Europe» та «FCH JU» разом з провідними гравцям світової енергетичної галузі. Яке проходило в будинку Європейської Комісії в Брюсселі. Слід зазначити, що до складу «Fuel cells and Hydrogen» і «Hydrogen Europe» входять такі промислові гіганти як: Michlelin, Air Liquide, Alstom, Toyota, Shell, Ballard, General Electric. (Загальною капіталізацією більше ніж тріліон євро).

З метою підтримки форуму «Україна — ЄС» і розвитку відновлюваної енергетики в Україні, Олександр Рєпкін запросив до України керівника FCH JU — Барта Бєбюка. Який презентував Українську Водневу Раду та розповів про водневі проекти в Європі (з річним інвестиційним бюджетом 1,5 млрд євро).

Загальний бюджет на реалізацію проектів в Європі вже обчислюється мільярдами євро, а до 2020 року промислова потужність водневої енергетики тільки для балансування енергосистеми Європи оцінюється у більше тисячі терават.

Також Олександр Рєпкін і представники європейського водневого бізнесу планують організувати профільний енергетичний форум в Києві в травні 2019 року, на який будуть запрошені представники міжнародних інвестиційних компаній, виробники енергетичних рішень і представники ЄС. Також Олександр Рєпкін планує організувати перший Український відновлювальний форум поза межами України, у Німеччині, а саме під час проведення найбільшої у світі виставки водневих технологій.