Компанія збільшить власні прибутки

  • Продовжить розвивати канали доставки відправлень, розширювати співпрацю з представниками ринку електронної комерції тощо.
  • Скоротить витрати компанії, зокрема тимчасово згорне інфраструктурні проекти, крім проведення поточних ремонтів поштових відділень.

Передісторія

  • Раніше гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський заявив, що «Укрпошта» з 1 січня 2019 року припинить доставку пенсій в сільській місцевості, якщо Пенсійний фонд не покриє компанії повну собівартість цієї послуги. Він аргументував це тим, що тариф «Укрпошти» на доставку пенсій не змінювався з 2004 року.
  • У Пенсійному фонді відповіли, що тариф на доставку пенсій справді не переглядали 14 років, але він спочатку був встановлений у відсотках від виплачуваної пенсії (1,56% в сільській місцевості, 0,79% — у місті), значить зростає разом із зростанням пенсії. Також оприлюднили графік зростання своїх витрат на доставку пенсій через «Укрпошту» з 341,4 млн грн в 2004 році до 1,4 млрд грн в 2018-м.
  • Своєю чергою президент заявив, що 500 млн грн в держбюджеті повинні компенсувати збитки «Укрпошти» з доставки пенсій. Він також наголосив, що вважає неприпустимим підвищення тарифів на доставку пенсій, звільнення листонош і зачинення поштових відділень у сільській місцевості.