Суддівська колегія грантового конкурсу провела детальну перевірку отриманих робіт та визначила найцікавіші ідеї. Ми вітаємо переможців та запрошуємо на фінал власників грантів:

  1. Перше місце — Оксана Єгорова (учасники команди: Вікторія Пидоренко, Валерія Качай) — проект «Управління природними ресурсами міста із застосуванням геоінформаційних технологій»
  2. Друге місце — Юрій Горголюк — проект ComPet (це біотехнологічна система, яка включає в себе датчики для моніторингу стану грунту, вологості, температури і забрудненості повітря, освітленості, якості води і ультрафіолету)
  3. Третє місце — Святослав Курносов — проект «Рішення глобальної екологічної проблеми з відходами».

«Climate Changemakers Awards» — це спільна ініціатива з CASERS, головною кейс-спільнотою України. На базі платформи цієї компанії проводився збір заявок за такими напрямками конкурсних робіт: земля, вода, повітря, людина, радіація, відходи.

Також ми відзначаємо учасників, що увійшли в десятку лідерів у грантовому конкурсі, які отримають PR підтримку та унікальну можливість оприлюднити свої проекти серед клієнтів банку. Для подальшої співпраці ми зв’яжемося з авторами таких проектів:

  • Дарина Антоненко — «Рециклінг банерної ПВХ-тканини «RE:ban»
  • Віктор Гамалій — «Технологія та пристрій з переробки залишків рослинництва, твердих і рідких побутових та промислових відходів»
  • Богдан Мурашевич — «Новий багатофункціональний полімерний матеріал з потужними дезінфікуючими властивостями для боротьби з супербактеріями»
  • Урсу Тетяна — Travollution мобільний додаток, що вирішує проблеми забруднення та поганих доріг в Україні
  • Олександра Македонська (учасники команди: Тетяна Чирва). Команда «Ecology and ceramics» — «Енергозбереження та утилізація техногенних відходів у виробництві кераміки»
  • Єгор Кузьков (учасники команди: Вадим Худобець, Аліна Фролова). Команда «Air Pollution Monitoring» — «Розробка стаціонарного та мобільного пристрою, онлайн сервіс для моніторингу повітря. Outdoor & Indoor Solution»
  • Олексій Назаренко — «Газогенерація відходів».

Завдяки Climate Changemakers Awards ми допоможемо молодим науковцям зробити новий крок на шляху до відкриттів та реалізації важливих для навколишнього середовища проектів. Фіналістів та авторів найкращих проектів ми з радістю познайомимо з клієнтами та партнерами банку, а переможці отримають гранти.