«На сьогоднішній день вони мають достатньо ліквідності. Тому ми сподіваємося, що вихід цих банків з ринку відбудеться в інший спосіб», — підкреслила Катерина Рожкова. 

Щодо можливості відчуження активів «доньок» російських держбанків через міжнародні суди, заступник голови НБУ зазначила, що не можна блокувати і арештовувати активи банків, тому що вони не належать власникам повною мірою. 

«Власникам належить те, що залишиться від активів, коли банк розрахується по всіх своїх зобов'язаннях. Так працює банківський сектор… Я сподіваюся, що суд це зрозуміє, що блокуючи активи вони паралізують роботу, що може призвести до негативних наслідків», — сказала Рожкова. 

Як повідомляв «Мінфін», Апеляційний суд Києва 5 вересня наклав арешт на акції українських «дочок» російських держбанків — ВТБ Банку, Промінвестбанку та Сбербанку.

Позов подав колишній голова правління Приватбанку Александр Дубілет і 18 компаній, що мають відношення до екс-співвласника банку Ігоря Коломойського. Мета позову — змусити Росію заплатити за експропрійовані в Криму активи на $160 млн.