За даними дослідження, якщо в минулому році користувачів біткоіна налічувалося 18 млн користувачів, то сьогодні їх кількість зросла до 35 млн.

На думку Bloomberg, в той час як деякі критики пророкують, що ціна біткоіна може впасти до нульових значень, ці дані можуть мати важливе значення, сигналізуючи про ймовірне відновлення ринку.

Також наголошується, що більшість користувачів, швидше за все, як і раніше є спостерігачами або довгостроковими інвесторами. Самі ж криптовалюти через свою волатильність практично не використовуються в комерції.

«Результати дослідження узгоджуються з поширеною думкою, що більшість користувачів — як досвідчених, так і новачків — це приватні особи, а не представники бізнесу. Це можуть бути ті, для кого криптовалюта — це хобі, роздрібні інвестори, споживачі або користувачі, що знаходяться в пошуку кращої інвестиційної або платіжної альтернативи», — пишуть автори звіту.

Також було встановлено, що зростає і число криптовалютних рахунків.

«Найбільш сильне зростання був у 2017 році, але число нових рахунків користувачів, так само як і число користувачів, верифікованих на підставі документів, продовжило швидке зростання і в 2018 році», — йдеться в дослідженні.