Виступаючи на конференції BlockShow Asia 2018, Лі назвав три основні причини, які привели до обвалу ринку:

  • спірний хардфорк Bitcoin Cash (BSH),
  • жорсткі заходи Комісії з цінних паперів і бірж США щодо первинних пропозицій монет, включаючи вимоги повернути кошти ICO-інвесторам,
  • «жахливий» стан справ на глобальних ринках, які протягом жовтня-листопада впали приблизно на 10%.

Незважаючи на всі ці фактори, аналітик як і раніше налаштований оптимістично.

«Зараз відбувається корекція, в результаті якої ціна (біткоіна) впала нижче 200 денної середньої (EMA). Однак через деякий час вона виросте. Це не станеться за три місяці або за рік, але це відбудеться протягом двох-трьох років. І зараз золотий час для тих, хто в криптоіндустріі», — зазначив Лі

Він переконаний, що криптовалюта стане повноцінним і загальновизнаним класом активів.

«Прибутковість інвестицій може перевищити сім відсотків лише в тому випадку, якщо ви купуєте на ведмежому ринку. У біткоіна можуть бути спади в короткостроковій перспективі. Однак це не скасовує той факт, що ми як і раніше перебуваємо на самому ранньому етапі розвитку криптовалют», — додав Лі.

В ході свого виступу на BlockShow Лі також зазначив, що в криптоіндустріі зараз налічується всього лише 50 млн активних гаманців. В цей же час загальне число рахунків Visa і MasterCard становить 4,6 млрд. Беручи до уваги потенційний мережевий ефект, аналітик не виключає, що через десять років ціна біткоіна може досягти позначки 10 млн доларів.

Прогноз на 2019 рік

Експерт зазначив, що BTC покаже себе «з хорошого боку» в наступному році, незважаючи на те, що найближчі три місяці чреваті можливим ​​осіданням ціни.

Прогноз аналітика грунтується на тому, що до цифрових валют проявляють інтерес інституційні інвестори і великі корпорації, серед яких Microsoft і Starbucks.