Технологію безконтактної оплати проїзду реалізовано на залізниці вперше. На Центральному вокзалі в Києві, Залізничному вокзалі «Дарниця» та в міжнародному аеропорту «Бориспіль» встановлено спеціальні термінали самообслуговування для безготівкового продажу квитків. Також пасажири можуть розрахуватись за проїзд безпосередньо в поїздах. Оплатити проїзд можливо безконтактними платіжними картками чи пристроями з NFC-гаманцями (смартфонами, годинниками, NFC-кільцями). Планується, що цю технологію буде поширено на інші поїзди – приміські та далекого сполучення.

«Співпраця з Укрзалізницею щодо створення на залізничному транспорті інфраструктури безготівкових платежів – пріоритетний для нас проект. Ощад першим серед банків розпочав рух з впровадження технології безготівкової оплати проїзду в транспорті та має в своєму досьє найбільші та успішні cashless-кейси. Тож наша команда готова до реалізації наймасштабнішого безготівкового проекту в транспортній інфраструктурі», – зазначив Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку.

Ощадбанк першим серед українських банків розпочав системну реалізацію проектів з впровадження безконтактних розрахунків у громадському транспорті. Вперше таке технологічне рішення було запущено три з половиною року тому в столичному метро. Серед реалізованих cashless-проектів — безготівкова оплата проїзду в київському метрополітені, швидкісному трамваї, фунікулері, транспорті Тернополя, Житомира, трамваях Львова, автобусах Мукачева.