Коротко про подію:

  • були присутні більше 500 осіб;
  • виступили 7 спікерів;
  • проаналізовані близько 15 інструментів.

Одним із запрошених спікерів був Степан Демура, який висловив свою думку про майбутні тенденції на ринку. Основним меседжем від Степана Геннадійовича на «Саміті трейдерів» стало те, що інвестори в своїй більшості ірраціональні в прийнятті торгових рішень, і завжди підвладні емоціям, відштовхуючись від цього пересічному торговцю потрібно абстрагуватися від зовнішніх факторів, і завжди дивитися на ринок тверезо.

Також він підкреслив, що ринки хаотичні, проте в хаосі є зерно послідовності:

— «ми бачимо, що механічні торгові системи показують на історії результат, а значить, частка структурованості в цьому присутня».

Прогнози від Степана Демури на 2018-2019 рік:

Прогноз курсу гривні:

За ситуації, яка склалася в Україні можна очікувати, що курс гривні досягне позначки 30-35 грн за долар в першій половині 2019 року, тому розраховувати на її зміцнення з кредитами, які взяла на себе країна не варто.

Прогноз курсу російського рубля:

USDRUB побачить позначку 80 рублів за долар за рахунок санкцій, які все ж тиснуть на рубль, якби цього не хотілося керівництву країни;

Прогноз вартості нафти:

Нафта буде — 10 USD за барель в 2018-2019 роках.

Прогноз по криптовалютам:

Також Степан Геннадійович висловив свою думку про криптовалюти, зокрема про Bitcoin:«ми побачимо масштабне падіння«цифрового золота», аж до 300 BTC/USD, потім останнє зростання і остаточне закріплення на рівні 200-300 дол протягом півроку».

У ролі спікера був присутній і Шеф-дилер форекс брокера Велтрейд (Weltrade) — Василь Барсуков. У свою чергу він також припустив, чого варто очікувати на ринках валют і криптовалют, золота та інших найпопулярніших активів.

Василь спрогнозував розвиток подій на деяких інструментах: сам він очікує неконтрольований сплеск волатильності долара в січні/лютому 2019; щодо гривні також не надто перспективні прогнози — 30 грн за долар; що ж стосується рубля шеф-дилер зробив менш позитивні прогнози, ніж Степан Демура — близько 85 руб за долар.

Також, Василь очікує зростання фунта до позначки $ 1450, а золото досягне 1270-1300 доларів за тройську унцію.

Щодо криптовалют все досить песимістично: «Bitcoin очікує падіння до 900-1000 USD перед тим, як на нього знову з'явиться попит».

Всі ці рухи на ринку Василь Барсуков прогнозує не пізніше березня 2019 року.

Серед виступаючих також були:

Олександр Новосядлий — детально розібрав торгівлю радниками і виділив наступні критерії, які необхідно враховувати при виборі робота: фактор відновлення, максимальна просадка, кількість відкритих операцій, співвідношення прибуткових угод до збиткових і тд.

Олександр Нєшин — поділився своїм досвідом роботи на фінансових ринках. Як основу своєї торгової стратегії він використовує графічний аналіз (свічкові моделі і патерни), часто при появі патернів порівнює їх з об'ємом торгів, таким способом аналізуючи реальну ситуацію на ринку. Також використовує індикатори RSI і MovingAverage для підтвердження точок входу і виходу з ринку, ну і звичайно рівні опору і підтримки.

Олександр Кірган — розкрив важливість психології в торгівлі. Він виділив свідому і несвідому сфери діяльності головного мозку, які безпосередньо впливають на поведінку людини: «фахівці відзначають, що прибутковість операцій на 90% залежить від психологічного стану трейдера».

Олександр поділився досвідом і розповів, як деякі фізичні навантаження (біг, медитація і т.д.) допомагають розслабитися і закривати угоди своєчасно.

Андрій Іванов — трейдер, який має десятирічний досвід торгівлі, як основу своєї стратегії він використовує свічковий аналіз, на саміті він розібрав такі свічкові комбінації як доджи, падаюча зірка, молот, а також рівні підтримки і опору.

Андрій Делі — порадив звернути увагу на те, як впливають макроекономічні показники на фінансові ринки (відсоткова ставка, показники ринку праці, інфляція і тд), також підкреслив важливість ризик-менеджменту і дав деякі практичні поради: «найкраще розподіляти вільні кошти на кілька рахунків, не варто ризикувати більше 30-50% суми, і щоб уникнути спокуси відкриття занадто великої позиції потрібно використовувати в торгівлі плече в межах 1:33».

«Саміт трейдерів» це масштабна щорічна подія, яка об'єднує трейдерів з різних областей України: Києва, Львова, Одеси, Тернополя, Харкова і т.д.

Відкривайте рахунок в форекс брокера Велтрейд (Weltrade) і отримайте якісний і надійний сервіс європейського рівня!