Що це означає?

  • Зменшення податкової ставки пропонується провести за аналогією з податком при продажу нерухомості: за цими угодами ПДФО стягується не в розмірі 18%, а 5% -вою ставкою.
  • Господарі нерухомості продовжать платити без змін - військовий збір, тобто загальне оподаткування повинно проводитися за ставкою 6,5%.

 Інвестиція в нерухомість. Об'єкти Київміськбуду

Експерти вважають, що це підштовхне людей до реальної сплати ПДФО з цього виду діяльності. Зараз господарі житла всіма правдами і неправдами ухиляються від цього.

«Ми вважаємо, що такий підхід дійсно виведе ринок з тіні і дозволить більш ефективно наповнювати бюджет. На сьогоднішній день нинішня ставка несе податкове навантаження, і власники не готові платити такі податки», — зазначив Піта.

За різними оцінками, податки з орендних доходів на поточний момент платить від 70% до 80% господарів житла, що займаються цим бізнесом.

Читайте також: У Києві оренда квартир підскочила на 19%

Інвестиції в нерухомість

Інвестиції в нерухомість залишаються однією з головних альтернатив депозитам. Вкладаючи заощадження в квадратні метри, українці сподіваються не тільки їх захистити від знецінення, а й заробити.

Варіанти інвестицій:

Перший варіант інвестування — купівля квартири на ранніх етапах будівництва, щоб заробити на її перепродажі в подальшому. Ця популярна в 2006-2008 роках схема і зараз обіцяє прибуток.

Другий варіант — покупка квартири для подальшої здачі в оренду. Він підходить для житла, розташованого в віддалених, але перспективних районах.

Третій варіант інвестування — купівля з метою здачі в оренду квартири в будинку старого житлового фонду. Тут точно можна не розраховувати на вигідний перепродаж через 5-7 років.